1 Ağustos 2010 Pazar

70'ler le %70 ler..

Modanın 70 lerde gezinmesinin hoşluğu ile bakındığım %70 yazıları ile dolu vitrinlerde gördüğüm, insanların indirimden ne kadar kılık toparlarım çabasından fazlası değil..
Malum insanımız alışveriş yaparken yönlendirilmekten çok sonuca odaklanıp bir o kadar da karlı ( daha az paraya daha çok kıyafet mantığı ki bu hiç de akıllı bir metod değil) alışveriş yapma peşinde olduğundan, düzgün giyinemeyen, seçtiği renkleri birbiriyle uyduramayan insanları görüyoruz hala..
Aslında bu indirim dönemini biraz fotoğraflamalıyım diye de düşünüyorum..İnsanların birbirlerinin elinden neleri kaptığını, nasıl bir zevkle karlı çıktıklarını sanmalarını görüntülemek keyifli olabilir..
İstanbul gibi kocaman ve kozmopolit bir şehirde onlarca sergi ve tekstille ilgili firmanın olduğuı mağaza varken insanları bu konuda bilinçlendirebilmek için bir adım atılması gerekiyor. Bu sıralar ¨adamım¨ dediğim Hussein Chalayan'nın sergisi var mesela, İstanbul dışında olmam sebebiyle açılışına katılamadığım, bu hafta içindeki gezinti planlarım içinde yeri olan bu serginin insanların bu konudaki beğenilerini şekillendirmek için faydalı olacağını inanıyorum.





http://www.istanbulmodern.org/tr/f_index.html  background daki imaj da sergiden..ne kadar Niş ve ezber bozan duruyor değil mi? Gidin,görün ve hatta bu adamı ve işlerini hayatınıza ekleyin! 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder