8 Nisan 2009 Çarşamba

Zaman ve Mekan

Zihnimizde oluşturduğumuz imgelerin gerçekleşme yüzdesini sorgulama dönemindeyim bu aralar.. her ne kadar inandıklarım ve isteklerim için çabalıyor olsam da bazen bu duruşun yeterli olmadığına inanıyorum..neden mi? çünkü..

Bu noktada sanıyorum ki şans faktörü devreye giriyor hayatta..aslında herkesin hayatında olan ama kiminin ne olduğunu algılamadığı ya da kiminin inanmadığı şans faktörü..
Eğitim,hayata dair edinilmiş tecribeler,mesleki deneyimler ya da deneyimsizlikler..bunların hepsi ellerimizi birbirine bağlayarak oturmamızı değiştiremiyor her ne kadar yeniliklere ve değişime açık olsak da..

Belki de insanların üzerinde yaşadığı coğrafyaya dair hayatlarında bir seçim yapmaları gerekiyor önce,belki ben yanıyorum sevdiğim ve hayatımda görmek istediğim güzelliklerin peşinden koşmaya çalışarak.. Türkiye de hiç risk ve haz almadan yapılabilecek bilimum meslek varken sevdiğim işin peşinden koşarak yorulmayı seçiyorum..Belki de önce yaşayacağım coğrafyanın benim hayallerimi karşılayıp karşılayamıyacağını denetlemem gerek,böylelikle kişisel ve mesleki gelişmimi kariyerimle orantılı bir şekilde yürütüp daha çok tatmin olabileceğim projelerde çalışabilirim diye düşünmeye başlıyorum. Fakat bu zaman da devreye zaman ve mekan ilişkisini sorgulamak geliyor aklıma daha dün ben demiyor muydum seçtiğim iş beni, ben her nereye gidersem her ne dönemde yaşarsam yaşayım yansıtmalı ve mutlu etmeli diye..Belki de bu konuda biraz yanıldım..Kriz ortamında insanların karın tokluğu ile yaşamayı özdeşleştirdiği bu dönemde tutup şunu giyin bunu takın demem doğru değil...doğru işler yapsam ve daha iyi projelerde çalışabilecek olsam da yanlış yerde ve yanlış zamandayım( malesef) gün gelecek şartlar değişecek bunu biliyorum ama belki de şartları daha detaylı irdelemek gerek böylece belki de şimdiden hayallerini kurduğum düzene sahip olabilmek için bana ve mesleğime uygun mekanı daha sağlıklı seçebilirim.. Böyle olması da gerek, böylece Tasarımda da temel problem olan zaman ve mekana daha çabuk çözüm üretebilirim...