14 Kasım 2009 Cumartesi

Replikalar




Kaçımızın sahte bir iki çantası yok ki..
Tasarımcıları deli gibi takip edip bir yandan da replikalarına deli gibi para harcamak da neyin nesidir anlamıyorum.Aslında bazen bende bakmıyor değilim hatta itiraf ediyorum kendi kendime - orjinaline 5000 vereceğime sahtesine 500 veririm diyiyorum birçok insan gibi ama neyseki beni henüz ele geçiremediler.. :))
Aslında I'am not a plastic bag ile başlayan doğayı koruma furyasına kağıt poşetler üstüne yapılan markalı çanta örnekleri ile katılıp marka çantaların taklidini protesto mu etmeli diye de düşünüyorum ama millet olarak sahte insanlarımız ve  sahte hayatları  yaşamaya merakımızdan bunun pek de mümkün olacağına emin olamıyorum.. ne de olsa "avrupalılaşamadık" henüz..
Daha bugün şirkette bu sezon kızılay yardımı gibi dağıtılmış botların taklidini yapan bir firmaya tüm ofis bizde istiyoruz diye sparişini veriyorlardı..
Tasarım Türkiye'nin neyine gerek diye sorguluyor  insan,taklitler prim yaparken bu yüzden de tasarımcı olarak anlaşılabilmek hep zor oldu uzunca bir süre de zor olmaya devam edecek tabi ben bu sıkıntıya dayanıp mücadele edebilirsem görebilecem geleceği burda yoksa yine bir italya sevdasına kapılıp gidicem..gidiş o gidiş olarak..

8 Kasım 2009 Pazar

8 kasım

Fakettiğim şu ki hayatımda 8 rakamının enteresan zamanlarda bazı tesadüflerle karşıma çıkıyor bugün bloğumu güncellemek için girdiğimde yine bunu farkettim.
Uzunca zamandır yazamamaktan yakındığımdan, okuduğum kitapların da etkisinden belki artık daha karışık cümleler içinden sadeleştirdiğim hayatıma dair bişiyler yazmak istiyordum ama baktım ki yine 8..
sonsuzluk mu? yoksa tesadüf mü bilmiyorum ama form olarak da herzaman sevdiğim bir rakam ..
twitter la tükettiğim yazma keyfimi yine yakalama kararımda faydalı olacağını düşündüğümden hemen 2 satır da olsa bişiy yazmak istedim.
Hayatı değil biraz tasarımı ve mesleğimi sorguladığım bu dönemde yeni araştırmalara ihtiyaç var bunu anlıyorum.Zamansızlığımdan zaman yaratıp yine yazıcam ama tavisyelere de ihtiyacım var iş yoğunluğundan güncelliği yakalama problemi yaşadığımdan yeni sayfalar arıyorum var mı web den yeni tavsiyeler?